Guide möhippa planering

Ni har fått i uppdrag att anordna en möhippa, kul! Här har vi samlat tips för hur ni kommer igång med planeringen. Målet är såklart att ni ska få en perfekt dag som den blivande bruden sent kommer att glömma! Utgå från bruden

Det viktigaste för att få en minnesvärd möhippa är att anpassa dagen efter huvudpersonen. Vad gillar hon och vad vill hon göra?  Era intressen och preferenser får hamna i skymundan denna dag. 

 

Planera!

Två tjejer planerar och packar in presenter

Förutom att utgå från brudens personlighet och intressen så är planering A och O för att dagen ska bli lyckad. Att skapa en Facebook-grupp för de som ska planera möhippan kan vara en god idé. Gör gruppen hemlig och döp den till något som inte bruden skulle känna igen utifall att det dyker upp notiser på mobilen...  T.ex. "Save the Parrots in the Amazon Rainforest" eller "Justin Bieber till Way out West". Allt ifrån datum, antalet deltagande till bokning av aktiviteter bör planeras i god tid innan möhippan för att undvika missöden av olika slag (se punkt 3-8).  Ett tips är även att undvika ett för stressigt och intensivt schema, planera in pauser. 

 

Försök att hitta ett datum så fort som möjligt och informera partnern om detta. För att så många som möjligt ska kunna vara med på möhippan kan det vara smart att undvika semestertider och storhelger. Är ni många som ska vara med och komma överens om datum så är ett tips att använda Doodle som är ett enkelt verktyg där alla går in och fyller i de datum de kan.

 

Har ni planerat aktiviteter utomhus? Sveriges vädergudar kan vara oförutsägbara så se till att ha en plan B. 

 

Vilka ska vara med på möhippan?

Det här ska ju bruden få bestämma själv men det är svårt eftersom möhippan vanligtvis planeras i hemlighet! Bäst är om man kan ta en lista på namn från partnern med personer som ska bjudas in. Annars gäller det att luska bland brudens bekantskapskrets, ta gärna hjälp av exempelvis partner, syskon eller föräldrar. Utgå även här från brudens preferenser, uppskattar hon en liten eller stor möhippa? Kanske kan ni även bjuda med både brudens tjej- och killkompisar?

 

Budget

Hur mycket får en möhippa kosta? Alla tycker såklart olika men tänk på det finns olika ekonomiska förutsättningar, lägg därför möhippan på en rimlig nivå så att så många som möjligt ska kunna vara med. Pengar kan vara ett känsligt ämne men var inte rädd att prata igenom detta redan från början. Exempel på billigare aktiviteter; gemensam matlagning (sushi eller göra pasta from scratch?), paddla kanot/kajak, minigolf, bowling, kryssning, badhus och bastu.

Kidnappning

Planerar ni att kidnappa bruden? Planera noggrant så att bruden blir riktigt överraskad! Involvera gärna även brudens partner eller någon familjemedlem som kan boka in bruden på någon annan aktivitet som sen aldrig blir av... Här berättar andra möhippor om deras kidnappning. 

 

Mat och dryck

För att undvika sura miner, glöm inte att planera in matpauser i schemat! 

 

Förnedring

En möhippa ska planeras med respekt, de flesta känner nog att man inte vill stå och sälja kyssar till främmande personer på stan. Se till att skratta med bruden och inte åt henne men tänk även på att det är ni som känner bruden bäst och vet vad hon uppskattar och inte. 

 

Fota och skapa en hashtag

Glöm inte att föreviga denna dag! Utge gärna en person i gänget som fotoansvarig, det blir lätt att man glömmer annars under själva dagen för att ni är upptagna med att ha kul. Ett tips är att skapa en hashtag på instagram för att få alla bilder från möhippan samlade. 

 

tjejer skrattar och håller i flaska