Brudtärna guide

Har du blivit tillfrågad att bli brudtärna? Kanske har du stenkoll på ditt uppdrag men hittat till den här sidan för att kolla av så att du inte missat något som förväntas av dig som brudtärna? Eller så måste du helt enkelt få koll på läget. Oavsett så har du hamnat rätt - här får du reda på vad som förväntas av dig som brudtärna men också lite tips och trix hur du med enkla medel kan imponera lite extra på brudparet.Planering

Brudtärnan förväntas oftast erbjuda sin hjälp med bröllopsplaneringen. Känn ingen panik över det här utan det bästa är att fråga bruden vad hon gärna ser att du antingen hjälper till med eller avlastar henne med. Ett tips är att tänka till kring vad du tycker är riktigt roligt. Om pyssel är din grej så fråga om du får vara med att göra inbjudningarna, bordsplaceringarna eller liknande. Är du helt hopplös på allt vad bröllop och planering är? Oroa dig inte. Hör av dig, visa intresse och ställ frågor. Schemalägg det i mobilen om du är extra hopplös...

Blommor

Möhippan

Oftast är det brudtärnan som inleder planeringen av möhippan och ser till att den blir av. Att anordna en möhippa innebär sällan enbart att man agera lite av en festfixare, utan det handlar desto mer om att få ihop möhippe-gruppen och se till att alla känner sig involverade. Bra stämning betyder oftast en bra möhippa! En riktigt bra möhippa-arrangör är en hejare på att delegera. Allt från bokning av aktiviteter till att fixa lekar under dagen. Läs mer här om hur ni kommer igång med att planera möhippan. 


Vigseln

Under själva vigseln brukar brudtärnan gå tillsammans med brudparet. Se till att underlätta för brudparet så de kan fokusera på varandra under vigseln. Håll i brudens blommor vid behov och rätta till släpet så det ligger fint. Har du fått ansvar för ringarna så ser du till att de är i tryggt förvar tills de kommer till användning. Kanske har brudparet även bett dig att framföra en dikt eller sång.

 

Bröllopspresenten

Troligtvis är bruden bortom tacksam för din insats som brudtärna och förväntar sig ingen present alls! Om du däremot skulle vilja ge något ändå så uppskattas det nog extra om det antingen är något personligt. På Etsy kan man beställa olika hantverk och smycken med gravyr till helt ok priser. Det kan också vara något som förgyller bröllopskvällen som en kreativ gästbok, t.ex. en canvas med ett träd där gästerna stämplar sina fingeravtryck i olika färger som löv. Ett fantastiskt minne av bröllopet!


presenttips möhippa för bröllopet

20 tips på annorlunda bröllopspresenter

Bröllopspresenter kan få många minnen att komma tillbaka från bröllopet. Därför har ni här många bra tips på unika och fina bröllopspresenter som helt klart kommer att uppskattas av det nygifta paret. Det kan vara svårt att hitta rätt present men med hjälp av Fineshelf så hittar ni garanterat något fint och personligt! Dessutom så finns här tips till andra typer av presenter också!


Bröllopsfesten

Något som brudtärnan ibland ombeds att ansvara för är presentbordet och gästboken. Se till att gästerna inte glömmer att skriva i gästboken och att presenterna kommer hem till brudparet. Det brukar även förväntas att tärnan håller tal. Om du tycker detta är jobbigt räcker det med att skåla för brudparet. Om även det inger scenskräck så är det helt OK att stå över. Bruden vill trots allt att även du ska njuta av kvällen! Se till att förbered bruden för att du inte kommer att hålla tal utifall att hon skulle bli besviken.

 

Gläns lite extra...

Förbered ett akut-kit till bruden med nål & tråd, plåster, Ipren, resorb och snacks. Fixa "Något gammalt, något nytt, något lånat, något blått" för bruden att ha på sig under bröllopet. Det är något som ska ge tur i äktenskapet (men kanske mest en klyscha från amerikanska filmer?). Komplettera brudparets gästbok med en hemlig gästbok samt en polaroidkamera som du i smyg låter alla gäster fotas med och sätter in i boken bredvid sin hälsning.