LEKAR OCH UPPDRAG FÖR MÖHIPPAN

Lekar och uppdrag brukar vara givna inslag på en möhippa, dels för att många personer ofta inte känner varandra innan men även för att lära känna varandra inför bröllopet. Vi har samlat tips på flera roliga idéer på lekar, uppdrag och frågor att ställa.


Tjejer på möhippa leker utomhus
Glada tjejer med blommor
Frågetecken

Ska man ha lekar och uppdrag på möhippan eller inte?

Det är såklart inget måste men är ett kul inslag på möhippan! Lekar är ett bra sätt för möhippe-gänget att lära känna varandra om det är många nya ansikten eftersom det ofta gör att man bjuder på sig själv och får skratta ihop. Att ge den blivande bruden så kallade uppdrag på stan är förstås en smaksak. Det är inte alla som skulle uppskatta att behöva göra pinsamheter på stan så tänk efter vad ni tror att den blivande bruden skulle uppskatta och vilken nivå ni ska lägga uppdragen på.

 

För att förenkla planeringen av lekarna så utse gärna ett par personer som är ansvariga för alla lekar under dagen. 

 

Hur många lekar ska man leka på en möhippa?

Det finns inget bra svar på den här frågan eftersom alla möhippor är olika. Ett bra tips är att förbereda ett gäng lekar så kan man sen under dagen och kvällen känna av stämningen och lek de lekar ni får lust med vid tillfällen som gänget verkar peppade på! Kanske märker man också om det är de lugna eller de fartfyllda lekarna som går hem hos möhippan, så kan man köra vidare i det temat. Kom ihåg att den blivande bruden säkert också vill ha en lugn stund och få chans att få prata och umgås med alla så lämna också lite andrum mellan lekarna.

 

Samla poäng och tävla i flera lekar

Om ni planerar att leka många olika lekar under möhippan så är det roligt att dela ut poäng till vinnarna i varje lek. Kanske kan ni också förbereda små priser till vinnarna eller vänta med att ge ut storpriset i slutet av möhippan när ni korar lekmästaren!

 

En rolig twist i lekarna är att varje lag börjar med samma antal poäng. Inför varje lek eller tävling får de satsa ett valfritt antal av sina poäng på att de vinner leken!