Tema för möhippan

Ett enkelt sätt att skapa en känsla av samhörighet på möhippan är att ha ett tema. Temat blir en röd tråd och genomsyrar allt under dagen; dekorationer, kläder, mat, lekar och aktiviteter. Självklart blir det som mest personligt om ni anpassar temat efter brudens personlighet och intressen. Nedan hjälper vi er med tips, inspiration och förslag inför beslutet om vilket tema ni ska ha på möhippan!


Frågor vid val av tema

- Hur spenderar bruden sin fritid? Har hon några hobbys?

- Vad jobbar bruden med? 

- Har bruden något favoritland eller bott utomlands? 

- Vilka är brudens höjdpunkter i livet?

- Hur var hon som tonåring? Vad hade hon för stil/intressen?

- Favoritfärg?

- Favoritfilmer/serier?

 

Två finklädda tjejer på fest


KLÄDER

Ett förhållandevis billigt och enkelt sätt att skapa en enhetlighet i era outfits är att köpa likadana tröjor eller klänningar. Kanske vill ni att bruden ska sticka ut med någon helt annan outfit som sticker ut ur mängden! Vill/orkar ni inte trycka upp egna finns det ett urval av färdiga alternativ här. Är den blivande bruden ett schlager-fan? Eller bara riktigt glammig? Glitter och glamour-tema öppnar upp för riktigt spexigt outfits men också en möjlighet för alla att personligen avgöra hur mycket de vill gå in för temat. På Tradera kan man hitta paljettklänningar till bra priser.vintage-brud som gillar loppis

Varför inte göra kläderna till en aktivitet i sig? Ge bruden i uppdrag att med 200 kr till sitt förfogande hitta en outfit för dagen på second hand. Välj ett tema eller låt bruden gå bananas i affären. Ni kan även pyssla ihop accessoarer till er alla på möhippan eller låta bruden stylas i en viss tidsanda.